Yaşam

Gaziantep’in Son Yüzyılı kitabı çıktı

Orhan Yalkın’ın kaleme aldığı kitap, Gaziantep’in günlük örf ve adetlerinin, mevsimsel rutinlerinin, kentin gelişim ve değişiminin izini sürüyor. Muharrir, 265 sayfa ve 8 bölümden oluşan eserinde, dikkatli bir gözlemci olarak bizzat şahit olduğu olay ve olguları kayıt altına almaktadır.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikultur mağazalarında, Türkiye’nin seçkin kitapçılarında, Gazikultur’un “magazagaziantep.com” sitesinde ve seçkin kitap satış sitelerinde satışa sunuldu.

Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikultür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Gazi Kültür Sanat Yönetmeni Muhammet Erdevir üstleniyor.

YAKAR: CANLI İNSAN HAZİNEMİZ MEDENİYETİMİZİ YAŞATMAK İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Gazikultur Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen temel kültürel mirasına değinerek şunları söyledi:

“Yaşayan insan hazineleri, kültür ve medeniyetimizin yaşatılması adına çok değerli şahsiyetlerdir. Büyüklerimizin bilgi, görgü ve tecrübelerini dinledikçe, ailelerimizden işlerimizi daha düzgün, daha gerçek ve daha keyifli yapacağımızı öğreniyoruz. Yaşayan insan hazinelerimizden biri olan Orhan Yalkın, Gaziantep kültürünün yaşayan en büyük temsilcilerinden biridir. Orhan Yalkın, şehri gözlemlemesi ve bu konudaki çabalarıyla adeta bir kültür çınarıdır. Tecrübeleri, gözlemleri, tecrübeleri, tanıdıkları ve tanıklıkları Gaziantep’in mirasını tescillemek için çok pahalı. Bu nedenle Orhan Yalkın’ın çeşitli dönemlerde yazdığı köşe ve yazılardan oluşan bu kitap, sadece onun değil, bir kuşağın Gaziantep kültürünün de tanıklığını ortaya koyuyor.”

haber-karakocan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu